Svět rovnátek: Recenze a zkušenosti zákazníků

Klienti Světa rovnátek sdílí své zkušenosti. Jak vnímají společnost Svět rovnátek i samotná rovnátka Invisalign? Přečtěte si jejich nefiltrované recenze.

Perfektní úsměv díky Světu rovnátek aneb Jak neviditelná rovnátka mění život našich klientů

V posledních letech zaznamenáváme výrazný nárůst popularity neviditelných rovnátek po celém světě. Lidé všech věkových kategorií volí tuto diskrétní a efektivní alternativu k tradičním kovovým rovnátkům pro úsměv, za který se nestydí. Co o nás říkají naši zákazníci? Jaká byla jejich zkušenost s rovnátky Invisalign i naším procesem? Co vnímají jako výhody a nevýhody? Přečtěte si rozhovory s našimi klienty, kde nepokrytě sdílí všechny své zkušenosti i obavy.

Co jsou neviditelná rovnátka

Neviditelná rovnátka, známá také jako průhledná nebo estetická rovnátka, jsou dnes nejmodernějším způsobem, jak si zajistit krásný, zdravý úsměv. Oproti typickým fixním kovovým rovnátkům, která jsou stále asi nejznámějším způsobem ortodontické léčby, jsou vyrobena z průhledného biokompatibilního materiálu. Rovnátka pak mají podobu sérií přizpůsobených alignerů, které pravidelně měníte, jak léčba postupuje.

Díky své nenápadnosti jsou ideální volbou pro všechny, kteří chtějí upravit svůj chrup diskrétně a bez negativního dopadu na svůj vzhled. Velkou výhodou je jejich pohodlí – kdykoliv si je snadno sundáte, např. před jídlem nebo čištěním zubů, což usnadňuje udržování dobré ústní hygieny během léčby.

Často se na úvodních konzultacích setkáváme s jistou nedůvěřivostí. „Jak takový kousek plastu může fungovat?“ Snadno. Ale neberte za slovo nás, podívejte se, co na to říkají naši zákazníci.

Zkušenosti klientů Světa rovnátek

S našimi klienty děláme namátkově rozhovory, kde se jich ptáme na jejich nefiltrované názory a zkušenosti. Dnes jsme vybrali tři: slečnu Petru, pana Matěje a čtrnáctiletou Kristýnku a její maminku.

1. Příběh Petry

„Mít rovné zuby jsem si přála už od dětství, ale v té době nebyla rovnátka tak velkým trendem jako dnes. Nakonec jsem se tehdy přeci jen rozhodla pro dětská rovnátka, která se nosila jen na noc, protože nosit je napevno celý den jsem se tenkrát prostě styděla (smích). Bohužel tato snímatelná rovnátka mi v té době dopomohla jen k minimálnímu zlepšení. 

V dospělosti jsem se znovu odhodlala a zašla na konzultaci na ortodoncii, kde mě ovšem velmi zklamali – jediné, co mi nabídli, byla klasická kovová rovnátka. Já tam šla s nadějí, že se ortodoncie od dob mého dětství posunula a že by snad mohla existovat nějaká modernější metoda. No a do třetice všeho dobrého – od kamarádky zubařky jsem se náhodou dozvěděla o systému Invisalign, Světě rovnátek a o 'zázracích', které děláte. V té době si je nechala nasadit i ona, což mě inspirovalo a prostě jsem si řekla, že jdu do toho s ní (smích).

Splněný dětský sen

„Rovnátka Invisalign mě okamžitě nadchla. Bylo to přesně to, v co jsem v rámci lékařského pokroku doufala. Proto jsem se pro léčbu rozhodla skoro okamžitě – chvíli jsem váhala jen kvůli ceně. 

Telefonicky jsem se objednala do Světa rovnátek na úvodní konzultaci. Velkým plusem bylo, že pro mě měli volný termín poměrně rychle. Na místě mě potom překvapilo krásné, čisté, světlé a moderní prostředí. I později se mi líbilo, že na klinice bylo vždy krásně čisto a že byl veškerý personál kliniky profesionální a skvěle sehraný.

Moderní technologie (skenování zubů a vizualizace ortodontického plánu) mě pak doslova ohromily. Taky ráda vzpomínám na sestřičku, která byla právě v procesu své vlastní léčby systémem Invisalign, tak jsem si mohla vše prohlédnout přímo na ní – a myslím, že právě to mě ovlivnilo asi úplně ze všeho nejvíc.“

Platba na tři části

„Co se týče financování rozhodla jsem se rozložit platbu na tři části. Uznávám, že léčba pomocí Invisalign není nejlevnější, ale krásné a zdravé zuby mi za to prostě stály. Navíc vedle estetické proměny prý rovné zuby zaručují i to, že budu v budoucnu potřebovat méně náročné zubní zákroky, které bývají často velmi drahé. Takže jsem to brala jako rozumnou investici do budoucna, která se v horizontu dalších let rozhodně vyplatí. Škoda, že v té době nebyla možnost měsíčních splátek, jako je tomu teď.“ 

Velmi rychlé sžití

„Na rovnátkách Invisalign se mi nejvíce líbilo, jak jsem se s nimi během prvních pár dní naprosto sžila. Za celou dobu mě ani jednou nebolela – ze začátku to bylo spíš nepříjemné a o zvyku – a většina lidí vůbec nezpozorovala, že je nosím. Dokonce se mi stávalo, že když jsem je někomu odtajnila, tak následoval překvapený dotaz, proč tedy nemám rovnátka nasazená, když říkám, že je mám.

Rovnátka jsem nosila necelé dva roky. Věděla jsem, že je musím mít na zubech ideálně  22 hodin denně, a dodržovala jsem to až obsesivně – hrozně jsem se bála, že bych si nenošením mohla výsledky zpomalit. Nyní jsem ještě v procesu nošení retaineru. 

Svět rovnátek a rovnátka Invisalign bych ale směle doporučila každému. Moje volba byla správným rozhodnutím a každý, kdo touží po krásném úsměvu a kdo se chce smát naplno, by do toho měl rozhodně jít. Zkrátka úsměv je život.“ 

2. Příběh Matěje

„Rovnátky jsem potřeboval vyřešit stěsnané zuby v přední části dolní čelisti a počáteční známky rotace jednoho z mých horních předních zubů. Myslel jsem, že jediným možným řešením jsou fixní kovová rovnátka, do kterých se mi upřímně moc nechtělo – hlavně tedy proto, že pracuji v managementu a necítil bych se na schůzkách úplně komfortně. Pak jsem na sociálních sítích narazil na Svět rovnátek. Díky tomu jsem se dozvěděl, že by to mohlo jít i jinak – že bych mohl bych svůj úsměv řešit s pomocí systému Invisalign, a to i ve svém věku. Hrozně se mi ulevilo.“


Počáteční bolest brzy přešla

„Objednání i první konzultace proběhla hladce a rychle. Cena mě překvapila svou výškou, ale řekl jsem si, že to je daň za to, že nebudu mít pusu plnou drátů. Vzhledem k povaze mých problémů s vyrovnáním musel zubař na přední strany několika zubů umístit několik malých průhledných „knoflíků“. Ty sloužily jako otočné body či kotvy pro rovnátka, resp. pro mé vyrovnávací dlahy. Zpočátku byly tyto 'knoflíky' bolestivé a je pravda, že jsem v prvních dnech potřeboval léky proti bolesti, jak si moje zuby na dlahy zvykaly. Ale postupem času se to nepohodlí dalo zvládnout, až jsme si nakonec zvykl.

Když pominu tuto počáteční bolest, byla moje zkušenost s Invisalign i Světem rovnátek pozitivní. Rovnátka jsem nosil podle doporučení, a každé 2–3 měsíce jsem chodil na kontrolu, kde se sledoval pohyb zubů. Personál ochotný, prostředí příjemné, měsíční splátky pohodlné a nízké.“


Lepší a rychlejší než očekávání

„Nejvíc mě potěšilo, že jsem byl schopný projít sadami dlah rychleji, než jsem původně očekával. Za 14 měsíců srovnáno. Jen tedy i po letech od ukončení léčby nosím párkrát týdně retainery, abych zabránil přílišnému posunu v zarovnání zubů. 

Určitě jsem teď šťastnější, už se nemusím bát usmívat se a hlídat si, abych moc neukazoval zuby. Svět rovnátek bych ​určitě doporučil.“

3. Příběh Kristýny

Vyzpovídali jsme jak Kristýnu, která je u nás v léčbě cca půl roku, tak i její maminku. Její maminka říká: 

„Když zubař usoudil, že by bylo vhodné, aby Kristýnka začala nosit rovnátka, okamžitě jsem si vzpomněla na sebe a dětství s rovnátky. Kolikrát jsem musela pohotovostně navštívit ortodoncii, protože mě v ústech píchaly drátky nebo mi upadl zámeček. Jak moc mě to po utažení vždy bolelo. A jak špatně jsem po celé 3 roky s rovnátky jedla. Díky bohu je 21. století a i pro děti existují šetrnější a méně invazivní varianty léčby. 

Zubař mi sám rovnátka Invisalign doporučil se slovy, že i její problém (špatně seřízená a umístěná čelist) je pro tuto techniku vhodný. Dodal, že pokud se cítím komfortně s tím, že mé dítě bude samo zodpovědné za nošení rovnátek, rozhodně by nad jinými rovnátky ani nepřemýšlel. Ulevilo se mi, že má dcera nebude muset procházet tím, co já.“

Financování

„Hned druhá moje myšlenka byla na to, že nás to vyjde draho. Ve Světě rovnátek mi doporučili se informovat u pojišťovny ohledně finančních příspěvků – vzhledem k tomu, že je Kristýna mladší 22 let, jsem dostala alespoň mírnou jednorázovou finanční pomoc a proplacené výkony v rámci ortodontické péče. Poté jsem zvolila měsíční splátky, takže to rodinný rozpočet nezatížilo. Díky bohu za to!“

Sama Kristýnka se pak nechala slyšet: 

„Na rovnátka jsem si zvykla celkem rychle, jen ze začátku to byl docela nezvyk. Pořád jsem musela myslet na to, ať je nemám moc dlouho venku, aby mamka nebyla naštvaná. To mě na neviditelných rovnátkách nebaví, že musím nosit opravdu celý den a před jejich nandáním si musím vždycky čistit zuby. Ale mamka říká, že je to lepší kvůli celkovému zdraví zubů. Jsem ráda, že nejsou vidět a ve škole se mi nikdy neposmívali. Taky se už nebojím, že by mě to bolelo jako vždycky u zubaře, jsou tu všichni moc příjemní.”

Jak to probíhá u nás ve Světě rovnátek

Někdy stačí málo. Třeba jako v případě naší klientky Hany. „První impuls přišel, když jsme šli okolo pop-up showroomu světa rovnátek na Westfieldu Chodov. Nezávazně jsem se podívala na to, jak by moje zuby vypadaly po léčbě. Výsledek mě natolik přesvědčil, že jsem do toho šla.” Co pak běžně následuje?

1. Nejprve se objednáte na nezávaznou konzultaci – na kterou se můžete objednat jak přes náš webový formulář, tak i telefonicky. Všichni dotázaní klienti si pochvalovali jednoduchost a rychlost celého procesu. 

2. Během úvodní konzultace vám uděláme rychlý scan zubů. Tím získáme 3D vizualizaci vašeho chrupu, na které ukážeme, jak váš úsměv bude vypadat, až se zuby srovnají. „Moderní technologie (scanování zubů a vizualizace ortodontického plánu) mě doslova ohromily,” říká Petra. Zároveň vás seznámíme s možnostmi léčby, typy rovnátek a jejich cenou.

3. Rozhodli jste se, že jdete do toho? Pak si vás pozveme na vstupní vyšetření. Jeho součástí je zhotovení rentgenových snímků a fotografií obličeje a zubů. „Velmi jsem ocenila rychlost celého procesu,” pochvaluje si Dominika.

4. Při předávání rovnátek vám vysvětlíme, jak s nimi pracovat – jak si čistit zuby, co jíst a na co si dát případně pozor. 

5. Pak už k nám jen chodíte na pravidelné kontroly a těšíte se z toho, jak se vám zuby rovnají a sebevědomí zvyšuje. 

Už vidíte, že cesta k dokonalému úsměvu nemusí být složitá ani nepříjemná? Naše moderní technologie, profesionální tým a individuální přístup zajišťují, že se každý klient cítí dobře a je v dobrých rukou. Pokud i vy toužíte po krásném úsměvu bez kompromisů, přijďte se přesvědčit k nám – a začněte svou cestu k perfektnímu úsměvu ještě dnes. Pro více informací si zarezervujte nezávaznou konzultaci.

Začněte
konzultací zdarma

Naplánujeme optimální řešení pro váš úsměv.

Objednejte se na konzultaci zdarma
bila sipka